Regeringens nye klima- og luftudspil

Den globale opvarmning er en kæmpe udfordring der både strækker sig globalt og nationalt. 

FN’s klimapanel har kraftigt anbefalet at det er nu der skal handles og det har lagt baggrunden for regeringens nye klimaudspil. 

Regeringen har i dag præsenteret det nye klima- og luftudspil. Visionen er, at der skal køre, mere end en million grønne biler i Danmark i år 2030 og at i år 2050 skal Danmark være helt CO2 neutralt. Det nye udspil har fået navnet ”Sammen om en grønnere fremtid”.

Klimaplanen indeholder 38 initiativer hvor hjørnestenene er sat under disse emner:

  • Den sidste benzin- og dieselbil skal være solgt i 2030
  • Renere transport i by og på land
  • Mere miljøvenlig skibsfart på hav og i havn
  • Et effektivt og moderne landbrug
  • Grøn omstilling af boliger og erhverv
  • Vi kan alle gøre en indsats for klimaet
  • Kurs mod et klimaneutralt Danmark i 2050

For at læse mere om regeringens 38 initiativer se her, hvor du kan hente klimaplanen som pdf.

En virkningsfuld klimaindsats kræver at det danske samfund er indstillet på forandring. Regeringen ligger byggeklodserne, men for at vi kan nå målene til tiden, skal befolkningen tage imod de nye tiltag.

Et af de store områder indenfor klimaplanen er udfasningen af benzin og dieselbiler, som udgør en stor del af vores forurening.

Udfasning af benzin og diesel til elbiler.
Salget, af grønne biler i Danmark, skal stige markant for at nå målet på en million i år 2030. For at gøre salget, af elbiler og andre lav- og nulemissionsbiler, mere attraktivt, vil regeringens tiltag gøre de små og mellemstore biler billigere.

Regeringen har valgt at udskyde stigningen i afgifter for el og hybridbiler med et år, og på samme tid indføre et forhøjet fradrag i år 2019 på 40.000 kroner for de grønne bilejere. Det betyder at en elbil der har en pris på for eksempel 350.000 kroner vil komme ned på 310.000 kroner hvis den bliver købt i 2019

Grønne firmabiler giver lavere skat.
Med regeringens udlæg vil der være fordele ved at implementere elektriske biler i sin virksomhed.

Regeringen vil indføre skattefradrag på 30.000 kroner til medarbejdere der får stillet en grøn firmabil til rådighed. Det betyder at både virksomheder og medarbejdere har mulighed for at tage et større ansvar for klimaet.

Vi er godt på vej.
Formålet med tiltagene er at styrke interessen inden for el og hybridbiler, men også brugtvognsmarkedet. At gøre de grønne biler mere attraktive for virksomheder vil være et stærkt skridt på vejen mod et bedre klima.

Markedet er stort for salg af brugte firmabiler og med de nye tiltag vil det være muligt for alle danske borgere at købe en god og billig elbil.

Læs også ”Er vi forberedt på fremtidens autonome biler”.

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *