Hver anden dansker er enig: Fjern afgiften fra elbiler

Afgiften på elbiler stiger med 20 procentpoint hvert år frem til år 2022 hvor den vil ramme 100 pct. 

Efter en måling foretaget af Wilke mener hver anden dansker at elbiler skal fritages for afgiften.


Afgiften på elbiler stiger, men de danske borgere er ikke enige med udfaldet. En måling, foretaget, af PolicyWatch, Wilke, viser at ud af 1011 danskere, mener 49,7 procent at elbiler bør være fri for afgifter så de kan konkurrere prismæssigt med benzin og dieselbiler. 26,8 pct. vil gerne bevare afgifterne som er er, mens 12,6 pct. mener at afgiften skal være den samme på elbiler som der allerede er på benzin og dieselbiler.

Direktør, Casper Kirketerp-Møller, i lade stander-virksomheden Clever forklarer at målingen viser, at befolkningen er enige og gerne vil have grøn omstilling ind under transportsektoren.

Det undrer mig sådan set ikke, at den konklusion kommer frem. Danskerne vil det gerne, og efterspørgslen er der” siger Casper Kirketerp-Møller til PolicyWatch.

Energiordfører i Venstre, Thomas Danielsen fortæller
”Vi må jo bare anerkende, at uanset hvor gerne vi ville, at vi kunne køre på ren el, så er udviklingen, som gør det attraktivt nok at købe en elbil som den primære bil for gennemsnitsdanskeren, ikke til stede på nuværende tidspunkt. Derfor er der også noget udviklingsmæssigt, som udfordrer her”

Han mener ikke at afgiften vil gøre det attraktivt nok for danskerne at købe en elbil.

Jens Joel, Socialdemokratiets energiordfører mener i stedet at i stedet for at afgiften stiger til nytår så skal den daværende afgift på 20 pct. fastholdes.

Hvad mener du??

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *