Er vi forberedt på fremtidens autonome køretøjer

De store bilfabrikanter, samt deres leverandører, gør store fremskridt indenfor autonome køretøjsteknologier og flådeoptimering.

Autonom kørsel er en kraft der vil ryste både eksisterende virksomheder, bilmarkedet og slutbrugeren, men på samme tid åbne vejen frem til et helt nyt område inden for markedet.

Inden du læser videre – Hvad er en autonom bil.
En autonom bil er et køretøj, der kan lede sig selv uden menneskelig styring. Denne form for køretøj er blevet en konkret virkelighed og kan bane vej for fremtidige systemer hvor computere og GPS-satellitter overtager styringen køretøjet.
Kilde: Techopedia

Vær klar til forandring.
I løbet af et par årtier blev heste erstattet af elektriske vogne og biler. Nu lever vi i en teknologisk tidsalder og man kan se udviklingen når vi går hånd i hånd med begrebet autonom køretøjsteknologi, hvilket vil gøre ideen om at købe et køretøj, forældet.

Selv om teknologien er i rivende udvikling er der stadig flere forbehold der gør, at bilerne ikke kan komme på markedet. Lovgivningen som vi kender den i dag, tillader nemlig ikke biler hvor førerens hænder ikke er på rattet.

Biler er kategoriseret i 6 niveauer:

”Der kommer hele tiden nye støttefunktioner til bilerne, men de er ikke selvkørende. Teknikken og lovgivningen er ikke helt klar endnu og vi skal ikke regne med at se niveau 5 bilerne på markedet før år 2060.” Fortæller Torben Arent, nyhedsredaktør for FDM.
Kilde: FDM

Det seneste års tid har der dog været stor skepsis omkring de selvkørende biler. Mediernes beretninger omkring autonome bilers indvirken i ulykker, har mindsket befolkningens troværdighed til de autonome biler.

De selvkørende biler er dog stadig i danskernes bevidsthed. Ifølge Wilke, har 55% af den danske befolkning kendskab til helt selvkørende biler.

”Hvis man er ejer en delvist selvkørende bil, har man også større tilbøjelighed til at ville eje en helt selvkørende bil.”

Med fremtiden i sigte vil flådestyring blive en væsentlig del af de selvkørende biler. GPS tracking systemer skal være med til at indsamle data der skal gøre det mere sikkert at færdes på vejene når emnet autonome biler bringes op.

Hvis du er interesseret i hvordan kørslen vil se ud fremadrettet, så vil Greenabout-Move give et blik ind i fremtiden i vores opslag her på bloggen.

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *