5 måder at effektivere din virksomhed med GPS tracking

I mange år har GPS tracking været en dagligdag indenfor transportbranchen. 

Den modstand der har været mod sporing af køretøjer (overvågning), er ikke længere så markant og der er en almindelig accept af at det er den vej udviklingen går.

Når man tager et kig på transportbranchen, ligger den i konstant udvikling og derfor søges der hele tiden nye effektiviseringer, indenfor driften, for at kunne begå sig i en verden fuld af konkurrence og ændringer. Det er nødvendigt at være i stand til at reagere hurtigt hvis der sker ændringer eller forespørgsler.

Vi kender alle tanken der siger ”Det går jo fint, vi behøver ikke at gøre noget ved det endnu”. Om det er fornyelse indenfor produktivitet, automatisering eller forøgelse af serviceniveau, så kan nogle små justeringer ændre meget for virksomhedens omkostninger.

Ifølge transportmagasinet er der 5 metoder til at forøge den operationelle effektivitet:

        Ruteoptimering

        Kundeservice

        Bliv papirløs

        Tracking af materiel

        Servicegarantier

Ruteoptimering
Ruteoptimeringssystemer kan øge produktiviteten og rentabiliteten af planlægningen af ruter. Med systemet er det muligt at sikre at chaufførerne kører de bedst optimerede ruter. Sker der ændringer i løbet af dagen, kan systemet hurtigt beregne en ny optimal rute

Kundeservice
Kom på forkant med tracking af services og ordrer der ikke udføres i overensstemmelse med tidsplanen. Det giver typisk en bedre kundetilfredsstillelse og mindre negativ omtale. Du ved altid hvor dine køretøjer befinder sig og kan servicere kunden ud fra dette.

Bliv papirløs
Ved implementering af tablets eller mobile enheder vil det være muligt for kontorer at modtage chaufførens data i real tid og samtidig kan chauffører se deres rute elektronisk. Med de oplysninger og real tids data der kan sendes frem og tilbage mellem chauffør og kontor, kan der ydes en bedre kundeservice. Kørebog opdateres automatisk og data kan hurtigt overføres til virksomhedens regnskab system for viderebehandling.

Tracking af materiel
Se og track dit forbrug af brændstof, kørte kilometer, start og stop, samt meget andet. Når du har mulighed for at spore og tracke bilers oplysninger, har du nu mulighed for at optimere forretningsprocesserne i forhold til driften. Du kan også opsætte geofence, så du sikrer at dine biler aldrig kører ud fra et bestemt område.

Servicegarantier
For at komme på forkant med operationelle forsinkelser kan man, ved indførsel af servicegaranti og minimering af manglende leveringer, gøre kundens oplevelse bedre.

 

Det er en nødvendighed at kunne reagere hurtigt i en branche hvor alle søger nye effektiviseringer. Med et GPS tracking system vil det være muligt, for transportvirksomheder, at agere hurtigt på ændringer i leveringsforespørgsler og forudsætninger, ved at følge op omkring chaufførers kørsel.

Med GPS tracking kan virksomheder sende den nærmeste bil til en given opgave, men samtidig se om deres køretøj er på afveje fra deres rute – det kan hurtigt koste 10-20kr. på bundlinjen for hver kilometer der køres forkert.

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *